POLITIC

Category: POLITIC

Moţiunea pentru demiterea ministrului Justitiei votata marti

Moţiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, dezbătută şi votată marţi.


 

Read more: Moţiunea pentru demiterea ministrului Justitiei votata marti

  • Written by Redactor

Category: POLITIC

Sorin Teju a sustinut un proiect important in Parlament. Interesele politice au fost, si de aceasta data, mai presus decat cetatenii

Parlamentarul Sorin Teju  isi doreste sa  stopeze traficul aglomerat cauzat de tranzitul  tirurilor si nu numai prin orasul Valenii de munte, localitate pe care o reprezinta, cu mandrie, in Parlamentul Romaniei

 

Pentru a reusi modernizarea DN1A si construirea unei centuri ocolitoare a orasului Valenii de Munte, parlamentarul a depus un amendament la legea bugetului. Astazi, Teju a sustinut proiectul in Parlament, in cadrul Comisiei de Transporturi si Infrastructura. In urma discutiilor, a obtinut votul pozitiv al acestei Comisii. Surpriza neplacuta a venit insa de la Comisia de Buget si Finante care a respins acest proiect cu 12 voturi impotriva si 6 abtineri. Fara cuvinte… Dragi membrii ai Comisiei va aducem la cunostinta faptul ca, frecvent, traficul rutier de pe DN1, dinspre Brasov catre Valea Prahovei este deviat  pe DN1A, din cauza aglomeratiei. Numai ca, ce nu intelegeti dumneavoastra este ca si pentru DN1A este deja prea mult. Se pare ca, aveti nevoie de un raport cu numarul de accidente care se produc, cu precadere, in weekend-uri pentru a da dovada de putina celeritate in ceea ce priveste aprobarea unui proiect cu adevarat important pentru oamenii pe care ii reprezentati, mare parte, doar cu numele in Parlamentul Romaniei. In ciuda faptului ca multe figuri politice prahovene se lauda cu eforturile pe care la fac pentru bunastarea cetatenilor pe care ii reprezinta, iata ca, numai deputatul Sorin Teju trece la fapte concrete. Pacat ca proiecte de o asemenea anvergura sunt “trecute cu vederea”, iar marsavele interese politice primeaza si de aceasta data. Potrivit declaratiilor lui Teju, dezamagirea a fost si mai mare in momentul in care  amendamentul a fost respins chiar de catre colegii din PSD si PNL. 

  • Written by Catalina STROE

Category: POLITIC

Guvernul Ponta a demisionat

Victor Ponta a anunțat că își depune mandatul de prim-ministru și al Guvernului României, în urma protestelor fără precedent de marți seară. "Sper ca depunerea mandatului meu și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim la rațiune", a declarat Victor Ponta. 

După ședința coaliției, Victor Ponta a anunțat că în această seară îi va transmite președintelui Klaus Iohannis propunerea ca Mircea Dușa să fie prim-ministru interimar.

 ”Am discutat cu liderii coalitiei de guvernare. Sunt convins că această coaliție este solidă și poate să asigure în continuare guvernarea României. În această seară îi transmit președintelui demisia și propunerea ca Dușa să fie prim-ministru interimar”, a declarat Victor Ponta.

 Mircea Dușa este în prezent ministrul Apărării Naționale. După ce Victor Ponta și-a anunțat, miercuri, demisia, Dușa a apreciat că gestul este unul de ”politician responsabil”.

  • Written by Redactor

Category: POLITIC

Raul Petrescu si-a pierdut functia de viceprimar

Viceprimarul Raul Petrescu a parasit definitiv administrația ploiesteana. Consilierii locali  au decis prin unanimitate de voturi încetarea mandatului de viceprimar, dar si de consilier a lui Petrescu. Raul Petrescu a susținut în față coleilor ca este nevinovat și ca acuzatiile care i s-au adus nu sunt fondate.

  • Written by Catalina Stroe

Category: POLITIC

Numele VICTOR PONTA apare in interceptarile din dosarul Iulian Hertanu

Numele premierului Victor Ponta apare în interceptările procurorilor DNA, în dosarul în care Iulian Herțanu este urmărit penal pentru infracțiuni de corupție și asimilate corupției. Ponta este menţionat într-o discuţie dintre fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Adrian Semcu şi o altă persoană. În acest dosar, Adrian Semcu a fost reținut, miercuri, de procurorii DNA Ploiești pentru trafic de influență. Totodată, a fost reținut și Gheorghe Boeru, reprezentant al SC Romair Consulting SRL, pentru dare de mită, cumpărare de influență și evaziune fiscală.

Read more: Numele VICTOR PONTA apare in interceptarile din dosarul Iulian Hertanu

  • Written by

left