Sharapova nu e "victima"

Maria Sharapova a ieşit în faţă şi a admis că a fost depistată pozitiv, însă senzaţia multora a fost că rusoaica a fost doar o "victimă" în acest scandal. Jurnaliştii de la The Telegraph vin cu o altă informaţie: rusoaica fusese înştiinţată de 5 ori cu privire la introducerea "Meldoniumului" pe lista substanţelor interzise.

 

Toţi au apreciat că Sharapova a fost prima care a ieşit public şi a prezentat cazul de dopaj în care e implicată. Ce a omis însă rusoaica să spună a fost că ea nu avea cum să se afle în necunoştinţă de cauză. Englezii au făcut astăzi o serie de dezvăluiri în acest caz, informeaza Mediafax.

Maria Sharapova (28 ani) a anunţat luni că a fost depistată pozitiv la meldonium, un medicament pe care îl utilizează de 10 ani, dar care a fost inclus pe lista substanţelor interzise începând cu data de 1 ianuarie 2016. Rusoaica, în al cărei palmares figurează cinci titluri de Grand Slam, a precizat în cursul unei conferinţe de presă că nu ştia că medicamentul devenise interzis şi şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru acest lucru.

The Telegraph susţine însă că Şarapova a fost prevenită de către WADA (Agenţia Mondială Anti-Doping) prin informări regulate, transmise în perioada 3-29 decembrie 2015. Au existat nu mai puţin de 5 înştiinţări privind această substanţă, astfel că alibiul MaShei nu pare să mai stea în picioare. Mai mult, acest lucru ar putea contribui decisiv în perspectiva unei viitoare suspendări. "Tuturor jucătorilor de tenis li s-au trimis notificări referitoare la acest lucru şi ea are o echipă medicală undeva. Este o nechibzuinţă de nedescris", a spus Pound, fostul preşedinte al WADA.

Sharapova, care nu a mai disputat niciun meci oficial de la eliminarea în sferturile de finală la Australian Open, a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională de Tenis începând cu data de 12 martie, în aşteptarea analizării cazului său.

 left