Nationala de fotbal a Romaniei in fruntea grupei de calificare la EURO 2016

România obține un punct după meciul din Belfast, în care a întâmpinat dificultăți mai ales pe finalul partidei, astfel că rămâne în fruntea grupei F din preliminariile pentru Campionatul European de fotbal din 2016, cu 14 puncte. 

 

Tricolorii au dominat începutul partidei cu Irlanda de Nord. Keşeru a încercat să-i surprindă pe irlandezi din lovitură liberă, dar nici el, şi nici Chipciu, un sfert de oră mai târziu, n-au prins poarta. Tot Keşeru putea marca golul serii direct din corner, însă McGovern a respins, chiar dacă s-a lovit de bară. Nord-irlandezii s-au trezit chiar înainte de pauză - Tătăruşanu a scos de sub transversală reluarea lui Evans.

Torje a fost şi el aproape de gol. A interceptat o minge la mijloc, dar şutul său a fost deviat de Evans în corner.

În ultimele zece minute, nord-irlandezii au forţat o victorie care i-ar fi dus pe primul loc - Tătăruşanu a fost însă de neînvins - portarul Fiorentinei a scos rând pe rând toate ocaziile adversarilor şi partida s-a terminat cum a început, 0-0.

România e pe locul întâi în grupa de calificare la Euro, cu 14 puncte, cu unul peste Irlanda de Nord şi rezultate directe mai bune.

Învinsă de Insulele Feroe, Grecia a coborât pe ultimul loc şi îşi poate lua adio de la turneul final. 

Anghel Iordănescu: Ne bucură și acest punct: "Sincer să fiu, ne bucură şi acest punct, poate să însemne enorm de mult în economia jocurilor la final. Ţinând cont de problemele pe care le-am avut, de numărul de indisponibilităţi, rezultatul este bun pentru echipa naţională. Îmi pare rău că jucătorii nu au putut să iasă de sub presiunea adversarului, am intrat în acest loc de luptă, de uzură... Aş fi vrut mai mult de la jucătorii noştri şi de la joc. Cred că acest rezultat ne menţine în poziţia de lider, la o cotă morală foarte bună şi sunt convins că putem aborda altfel jocul cu Ungaria în condiţiile în care sper să avem mai mulţi jucători care au fost accidentaţi refăcuţi. Avem nevoie de o altă prestaţie la Budapesta, cu Ungaria", a spus Iordănescu la finalul partidei, potrivit Mediafax.

Iordănescu a menţionat că naţionala României trebuie să trateze cu seriozitate meciurile care au mai rămas, callificarea nefiind încă jucată. "M-a mulţumit faptul că echipa noastră a reuşit să reziste 90 de minute", a mai spus selecţionerul.

Vlad Chiricheș: Am suferit în acest joc : "Este un rezultat muncit, am suferit în acest joc. Au fost mult mai agresivi ca la Bucureşti şi asta ne-a dat puţin planurile peste cap. Cred că echipa a muncit şi ăsta e lucrul cel mai bun. Au fost momente grele în joc, când am crezut că 0-0 este un rezultat bun, dar mereu ne-am dorit victoria. Trebuie să jucăm cât mai bine în dubla cu Ungaria şi Grecia, cred că asta ne va aduce calificarea", a declarat Chiricheş, citat de Mediafax.

In urma fluierului de final al partidei, dupa 93 de minute de joc, tabela de marcaj arata scorul de 0-0, la fel ca la inceputul partidei.

 

 

left