LIFE AND STYLE

Category: LIFE AND STYLE

Roberta Anastase insarcinata

Roberta Anastase este singura femeie care a ocupat functia de presedinte al Camerei Deputatilor. In 2013 s-a casatorit, iar acum Roberta asteapta un copil.

Read more: Roberta Anastase insarcinata

  • Written by Adriana Jarnea

Category: LIFE AND STYLE

MOTIVELE PENTRU CARE SE ENERVEAZĂ FEMEILE

AVIZ AMATORILOR!


Motivele pentru care femeile se enervează sunt dintre cele mai diversificate. Ca de exemplu: problemele de greutate, soţii care nu le ascultă şi ruperea unei unghii pot fi generatoarele unei stări de spirit proaste, care durează până la zece zile pe an, potrivit unui nou studiu, informează dailymail.co.uk, citat deMediafax.

În timp ce femeile admit cu uşurinţă că au o stare proastă până la cinci ore pe săptămână, barbaţii sunt de părere că jumătăţile lor sunt nervoase mai des, iar această stare ţine până la opt ore pe săptămână.

Două treimi dintre persoanele de sex feminin chestionate au fost de acord cu afirmaţia că femeile sunt mai instabile în ceea ce priveşte starea de spirit comparativ cu bărbaţii.

Astfel, una din şapte femei a declarat că o stare de spirit proastă durează mai mult în cazul persoanelor de sex feminin decât o stare de bine.

"Stările de spirit sunt un barometru al stării de sănătate fizică şi mentală", a declaratpsihoterapeutul Sally Brown. "Cercetarea arată că şi bărbaţii şi femeile sunt susceptibili instalării unor stări de spirit proaste din când în când, dar ce este mai interesant este cum administrează cele două sexe aceste stări. Femeile duc lipsă de timp petrecut doar cu ele însele, în timp ce bărbaţii se bazează pe partenerele lor pentru a fi ajutaţi să depăşească stările neplăcute. De asemenea, nu este deloc suprinzător că 23% dintre respondenţi au spus că schimbările dese ale stării de spirit le afectează relaţia.

Provocările zilnice, de la traficul rutier la tehnologia care uneori eşuează le fac pe femei să treacă repede de la o stare de spirit la alta. Chiar trecerea de la un anotimp la altul are un efect negativ în acest sens. Trebuie ţinut însă cont şi de factorii hormonali, pentru că în cazul femeilor hormonii au un impact mai mare asupra stării de spirit, a explicat Sally Brown.

Cercetarea a fost efectuată asupra unui eşantion de o mie de femei şi o mie de bărbaţi şi a arătat că un sfert dintre femei consideră că partenerul de viaţă este de cele mai multe ori cauza stării de spirit negative.

Factorii care pot face o femeie să aibă o stare de spirit proastă sunt sentimentul de a fi subapreciat, chinul de a ţine sub control treburile casnice şi a avea prea multe lucruri de făcut în general. Majoritatea femeilor chestionate a spus că a avea câteva ore doar pentru ele însele este suficient pentru a avea o stare de spirit pozitivă, în timp ce una din cinci femei a spus că ajutorul necesar vine din partea copiilor.

Totodată, 22% dintre persoanele de sex feminin chestionate consideră că exerciţiile fizice sunt utile în această problemă, una din zece a spus foloseşte ciocolata ca o soluţie, iar două cincimi au răspuns că un pahar cu vin ajută la ridicarea moralului. De asemenea, o cincime dintre femei a spus că mersul la cumpărături ajută, în timp ce una din 20 de femei a identificat un somn bun ca fiind soluţia pentru o stare de spirit pozitivă.

Așadar, doamnelor, este bine să găsiți un echilibru între activitățile profesionale și cele desfășurate în interes personal, pentru  a avea o viață liniștită din toate punctele de vedere. 

  • Written by

left