DOM’ PRIMAR, SUNT SUPARATI PLOIESTENII PE DUMNEAVOASTRA! CICA NU VA MAI VOTEAZA, DOMNE’!

Inca de saptamana trecuta, Primaria Ploiesti a anuntat ca se va face plata membrilor secţiilor de vot. În acest sens atât indemnizaţiile preşedinţilor şi a locţiitorilor acestora, cât şi a membrilor birourilor secţiilor de votare amenajate pentru cele două scrutine ale alegerilor prezidenţiale au fost acordate incepand de ieri, la intrarea H din incinta Palatului Administrativ. În vederea ridicării acestor sume, administraţia ploieşteană a fixat un program special, astfel: 25 noiembrie, orele 9.00-16.00, miercuri, 26 noiembrie, orele 9.00-16.00, joi, 27 noiembrie, orele 11.00-16.00, vineri, 28 noiembrie, orele 9,00-13.00. Indemnizaţiile se vor acorda numai în baza cărţii de identitate a solicitantului. Persoanele care nu vor reuşi să îşi ridice banii în zilele menţionate vor putea veni ulterior la casieria Primăriei Municipiului Ploieşti, situată în Palatul Administrativ, etaj III. 
La cele două scrutine pentru alegerea preşedintelui României, în Ploieşti au fost amenajate 157 de secţii de votare. Conform legislaţiei în vigoare, fiecare secţie de votare a avut în componenţă un birou – format din reprezentanţi ai partidelor – condus de către un preşedinte sau locţiitor al acestuia, desemnaţi prin tragere la sorţi de către preşedintele tribunalului Preşedintele şi vicepreşedintele beneficiază de o indemnizaţie zilnică de 85 de lei impozabili, iar membrii birourilor încasează 65 de lei pe zi, tot impozabili. Preşedinţii şi vicepreşedinţii sunt remuneraţi pentru cinci zile, iar celelalte persoane din comisia de supraveghere pentru trei zile. Teoretic…caci practic, ieri, cei care au mers sa isi ridice banii, au avut parte de o surpriza de proportii. Mai exact, situatia s-a intors… ca la Ploiesti. Cine este vinovat, si  in capul cui se sparg toate oalele? Sa vedem ce spun membrii prezenti in sectiile de votare ploiestene:

 

“Nu este posibil asa ceva. Bataie de joc. Am primit 209,3 lei pentru ambele tururi de scrutin, in conditiile in care am alergat mai mult de cinci zile, pe strazi, prin frig, sondaje de opinie, instructaje. Partidul nu are nicio obligatie sa ne plateasca. Vina ii apartine in totalitate lui Badescu, suparat probabil ca PSD-ul a pierdut alegerile. Am fost pontati 2 zile in primul tur, 2 zile in al doilea tur. Este inadmisibil”, ne-a declarat o ploiesteanca, titular la una dintre sectiile de votare si a carei identitate a preferat sa ramana secreta. Nu este vorba aici numai despre reprezentantii din sectiile de votare ale altor partide decat PSD-ul. Se pare ca, ieri, la sediul Primariei Ploiesti, chiar si PSD-isti au fost contrariati de modul in care au fost remunerati, afirmand ca se vor gandi de doua ori la alegerile locale viitoare. Am incercat sa il contactam si pe domnul primar Iulian Badescu, pentru a obtine un punct de vedere in acest sens, insa nu a binevoit sa ne raspunda. 
Deci, domnule primar… pana va lingeti ranile esecului de la aceste alegeri aveti timp berechet sa va ganditi ce se va intampla la viitoarele alegeri locale. Caci bile negre aveti cu duiumul. Oamenii nu au uitat nici de pensia municipala domnule primar….

left