TURISM

Category: TURISM

Cricova- Legenda Vinului Moldovenesc

Din antichitate, teritoriul actual al Republicii Moldova se slăvea cu tradițiile de vinificație. În secolul V î.e.n. istoricul antic elen Herodot afirma că, colonizatorii care locuiau în regiunea dată, cultivau viță de vie și cu succes comercializau vinurile locale.

Altminteri , pana în secolul XX vinificația pe pămanturile Moldovei se dezvoltă inconsecvent. De la începutul secolului XIX și pana la mijlocul secolului XX istoria vinificației locale se caracteriza atat prin acapararea pămanturilor roditoare, în perioada domniei țarului, cat și prin epidemia de filoxeră de la începutul secolului trecut. Doar de la începutul anilor 50 ai secolului XX putem să vorbim despre o abordare sistematică față de dezvoltarea acestei ramuri. Atunci și au fost puse bazele vinificației moderne a Moldovei, prin care este renumită compania Cricova.

Read more: Cricova- Legenda Vinului Moldovenesc

  • Written by Redactor

Category: TURISM

Cel mai vechi oras al Europei

Stiti care este cel mai vechi oras din Europa? Stiti orasul a carui deviza este „ Vechi si Vesnic”?

Orasul, construit in depresiunea celor sapte culmi unice ale sale si asezat pe drumul antic „ViaDiagonalis”, care lega Roma cu Constantinopol, si ,care, este una dintre cele mai bogate regiuni istorice din Europa.  

Read more: Cel mai vechi oras al Europei

  • Written by Redactor

Category: TURISM

Tenerife, insula primaverii vesnice

Tenerife, cunoscuta si ca Insula Eternei Primaveri, este cea mai mare (2034sq km), cea mai înalta (3718m) şi de asemenea, cea mai populata (populaţie estimată la 655,656 de locuitori) dintre insulele din Arhipelagul Insulelor  Canare. Cea mai mică insulă este Roque del Oeste, care de fapt este numai o stâncă lingă insula Graciosa. Cea mai mică insulă locuită este Isla de los Lobos pe care trăieşte numai o singură familie.

Insulele Canare din punct de vedere administrativ aparţin de Spania, iar geografic de Africa . Insula Fuerteventura este cea care se află cel mai aproape de Africa, la circa 100 km, in timp ce Tenerife se gaseste la aprox. 300 km.

Read more: Tenerife, insula primaverii vesnice

  • Written by

Category: TURISM

Zakynthos - insula preferata a lui Apollo si a zeitei Artemis

Despre ZAKYNTHOS se spune ca a fost insula preferata de Artemis si Apollo pentru peisajele sale idilice, pentru minunatele plaje nisipoase, apele adanci, clare si albastre, pesterile de la malul marii, apusurile magice si climatul bland. Si tu vei indragi Zakynthos pentru aceleasi motive, dar si pentru cantecele calme, mediul ospitalier, atmosfera relaxata si cultura de aici. 

Read more: Zakynthos - insula preferata a lui Apollo si a zeitei Artemis

  • Written by Redactor

left